Ако хората винаги се държаха така както на първа

...
  Ако хората винаги се държаха така както на първа
Коментари Харесай

Етапите на любовта

 

Ако хората постоянно се държаха по този начин както на първа среща, светът щеше да е идеално място за живеене. Но след първата среща нормално следват „ пеперудите “ в стомаха, възприятията, засищането… Всъщност, вижте сами какви, по предписание, са обичайните стадии на любовта:

1. Стандартно, връзките стартират с влюбване. Когато един мъж и една жена са привлечени един от различен, те се потапят хармонична примес от пристрастеност, усеща, романтика… В този букето-шоколаден интервал на власт са хормоните. Той продължава нормално от 3 месеца до 2 години.

2. Следващият стадий е привикването. Това е, когато сантименталните връзки са достигнали своя пик и всичко влиза в границите на нормалното. Този етап на любовта прилича времето преди стихия: всичко е съмнително безшумно и умерено, само че във въздуха мирише на стихия.

3. Караниците. Етап на омерзение. Конфликтът е узрял и към този момент намерено се демонстрира.

NB! Тези три пункта разказват най-честите сюжети в развиването на връзките: интерес, насищане, омерзение. На този стадий множеството хора заживяват с вярата, че с различен сътрудник би им провървяло повече. Но по предписание обстановката постоянно се повтаря.

4. Търпение. На този стадий двойката осъзнава, че би трябвало да се научи да устоя на споровете. Караниците понижават, взаимоотношенията се обновяват. И още веднъж по веригата: обич, приучване, кавги, самообладание и.. нов кръг.

NB! Партньорите към този момент знаят, че кавгите са просто едно ходило, след което се навлиза в нов стадий на връзки. Когато търпението е изчерпано, двойката се разделя. При други пък се появява предпочитание да изградят постоянна платформа за основаване на хармонични връзки. Когато го създадат, те към този момент могат да преминат на последващо равнище.

5. Грижата за другия. Това е изцяло друг етап в развиването на връзките. Всъщност, едвам в този стадий, ние започваме да се доближаваме до понятието „ обич “. Ако претекстовете в предходните стадии са били най-вече егоцентрични, то тук се появява желанието да служиш на колегата и да удовлетворяваш неговите потребности.

6. Следващият стадий в любовта е другарството. То се основава на предходния – на грижата за другия; когато двойката към този момент е напълнила своя „ фонд доверие “.

7. ЛЮБОВ! В края на този дълъг, сложен и изтощителен път сътрудниците получават своята огромна и заслужена премия: същинска обич, която няма да понижава с течение на времето, а ще се усилва.

Смята се, че прекосяването на тези 7 стадия лишават към 12 години или повече…

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР